Jag heter Ingela Zidohli och startade denna kennel vid namn Soft Gould's 1992. Soft Gould betyder mjuk vålnad men är dock lite felstavat, korrekt stavning är soft ghould.

Min hundbana började med Shitzu, West Highland White Terrier och Afghan men sedan 1989 är det Wheaten som gäller för mig. Att det just blev Wheaten var av en slump då jag var ute efter en mer allroundhund än Afghan, var aktiv inom brukshundsklubben då, men samtidigt inte ville släppa pälshundar. Min första Wheaten ”Bonnie”, Golden Magic Medusa, kom till mig 1989 genom ett foderavtal med Marika Arnander på Bennerhills Kennel via tips från Britt-Marie Höök-Ström på Soft Hawks Kennel. 1996 kom min irländska import ”Ninja”, Ballysax Birdie, till mig genom Eva Petterson på Snookers Kennel.

Min familj består av min make Ove och mina döttrar Therese & Helene. Therese är numera delägare i kenneln och hon bor i Skellefteå med sin familj och hundarna Norpan och Quentin. Therese är ansiktet utåt då det är hon som mestadels visar våra hundar i utställningsringen¨, men hon håller även på med lite agility och spår.  

Kenneln
Starten på kenneln blev ”Bonnie” Golden Magic Medusa som jag 1992 tog min första kull på. Anledningen till att jag tog en kull på henne var att jag ville ha en valp efter henne eftersom hon var en så snäll och tillgiven hund med ett ganska bra rastypiskt utseende och ett mycket bra temperament. Efter det har jag fortsatt att avla på detta tjockpälsade material.

Att jag sedan även började avla på tunnpälsat material 2001, där ”Ninja” Ballysax Birdie är stamtik, ser jag som ett komplement. En intressant del av avelsarbetet när man har både tjock- och tunnpälsat material är att kunna jämföra deras olika temperament och uppbyggnad. Däremot har vi har valt att inte gå vidare med aveln på linjerna efter "Ninja" på grund av olika omständigheter.

Målet för vårat avelsarbete är som grund en sund och trevlig mentalitet med god rastyp, samt att bibehålla dess allrounda utbud för så väl familjen som den aktiva människan.


Ingela & Therese

Therese med Norpan & Ingela med Wimza
Borås 2007

Kommentarer

27.08.2021 06:46

Karin

Hei. Er på leting etter wheaten valp. Send meg gjerne en mail, så kan jeg fortelle mere utfyllende info om meg og hvorfor jeg ønske meg denne rasen.

30.08.2021 18:08

Therese Bäckström Zidohli

Hej! Just nu är alla valparna tingade. Hälsn, Therese